SKYSISTERS

 

 

SIMONE AABERG KÆRN

 

DOWNLOADS

 

LYS OVER LOLLAND

DER HVOR JERNBANEN ENDER

Performance og udstilling

lol

Foto: Christian Lindgren

l

l

Gert Jørgensen er fortælleren på de 6 videoer i skabene. Foto Simone Aaberg Kærn

l

Smiling in a War Zone bliver vist i SiloBio. Foto Christian Lindgren

lol

lol

 

lol

lol

lol

Foto Christian Lindgren

Tak til Gert Jørgensen og Jane Pørtner samt Lys over Lolland.

 

Lys over Lolland er en professionel kunst- og kulturfestival med det formål at vise dansk og international kunst med et højt kvalitetsniveau – på en gang stærkt eksperimenterende og samtidig med en bred appel.
Lys over Lolland finder sted over 10 dage i sensommeren med et fuldt program dag og aften af udstillinger, koncerter, filmpremierer, og overraskende events
Lys over Lolland står for en utraditionel kobling af højt profileret kunst fra internationale metropoler præsenteret i anderledes – kulturbærende eller industrielle - rammer væk fra kunstens typiske centrum.
Projektnavnet er slået fast i vide publikums- og kunstkredse og er garant for en unik og professionel kunst- og kulturoplevelse.

 

 

 

 

 

 

LOLFoto: Christian Lindgren

lol

Simone landede igen på Lolland hvor hele hendes flyve eventyr startede. Det var her hun fik sin luftdåb, det var her hun første gang så et billeder af en kvindelig kampflyver fra den anden verdenskrig i en bog lånt på det lokale bibliotek.
Det var her hendes første flyver boede. Det er her hun første gang så den fine gule flyver som nu er hendes. Det var på hotellet i Rødbyhavn at hun lokkede manden i baghold som senere fulgte og filmede Smiling in a War Zone og som blev far til hendes barn. Rødbyhavn ved verdens ende og ved verdensbegyndelse er om drejningspunktet.

I beskyttelsesrummet under den gamle godsterminal vises et lowkey flyve eventyr, en luftbro mellem fortid og nutid bestående af små fortællende videoer og erindrings foto fra det private arkiv. For første gang får vi indblik i historien bag Danmarks største kvindelige flyverhelt fortalt af den mand som backede hende i de første 10 år som kunstner og pilot. Igennem historien om pigen fra storbyen, der fik øje på himlen over Lollands langstrakte marker for at krydsede nogle af verdens højeste bjerge i et spinkelt fly for at virkelig gøre en drøm, finder vi en kærligheds historie om livet på Lolland og de indfødte, som hjalp hende med at få luft under vingerne.

Stilen er stille, konkret, kærligt og dokumentaristisk med små format billeder tekst og video fortælling.
Til åbningen af Lys over Lolland lander piloten i sin lille flyver der hvor jernbanen ender.

Tak til: Gert Jørgensen, Jane Pørtner, Hove, SLV, Boje Hansen, Flemming Langben og mange, mange flere Lollikere.

6 x video med lyd indbygget i skabe, Lollandskort 120 x 300 cm MDF, 2 x 5 foto 21 x 30 cm

l

l

l

Foto: Christian Lindgren

l

l

ll

Foto: Christian Lindgren

l

l

l

l

 

 

 

 

 
                   
SKYSISTERS